Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Ανάρπαστα τα τετράγωνα καρπούζια





Ανάρπαστα έχουν γίνει στην Κίνα τα τετράγωνα καρπούζια, τα οποία αναζητούν με μανία καθημερινά, τόσο οι επισκέπτες της χώρας, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Ετσι, μετά την απρόσμενη επιτυχία που είχαν μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά, η διοργανώτρια επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ολυμπιάδας του Πεκίνου του 2008, έχει ήδη παραγγείλλει τη δημιουργία τουλάχιστον 50.000 τετράγωνων καρπουζιών, τα οποία αναμένεται να κατακλύσουν τα σούπερ μάρκετ πολλών Κινεζικών πόλεων. Στην ουσία δεν πρόκειται για κάποια γενετική τροποποίηση, αλλά στο γεγονός ότι πολλοί αγρότες χρησιμοποιούν τετράγωνα ξύλινα κουτιά ή μικρά κιβώτια, μέσα στα οποία αναπτύσσονται τα καρπούζια, με αποτέλεσμα αυτά να λαμβάνουν τετράγωνο σχήμα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η μέθοδος που συναντάται και στη χώρα μας, ξεκίνησε από την Ιαπωνία, απ'όπου έχουμε ήδη δει τετράγωνα κεράσια, τρίγωνα βερίκοκα, ροζ ντομάτες και πολλά άλλα περίεργα και όπως διαπιστώθηκε, τα τετράγωνα καρπούζια ήταν πολύ βολικά τόσο στη μεταφορά τους, όσο και στην τοποθέτησή τους στα ράφια καταστημάτων φρούτων και λαχανικών.

Επόμενο βήμα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων είναι να κυκλοφορήσουν στην αγορά τετράγωνα καρπούζια, πάνω στα οποία θα αναγράφεται το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Αυτά θα είναι συλλεκτικά. Και σίγουρα όποιος καταφέρει να αποκτήσει ένα τετράγωνο καρπούζι με το λογότυπο των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει στα χέρια του ένα σπάνιο, αλλά και πρωτότυπο αναμνηστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: