Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Πως να γίνεται Σκρουντζ


Η φλούδα της μπανάνας; Ιδανική για το γυάλισμα των δερμάτινων παπουτσιών. Η σόδα; Πιο αποτελεσματική και από την καλύτερη οδοντόκρεμα. Αυτές και άλλες 98 συμβουλές περιλαμβάνονται στο νέο οδηγό «Penny Pincher's Book Revisited», ένα εγχειρίδιο για όσους διστάζουν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και αναζητούν πάντα έναν τρόπο για να εξοικονομούν χρήματα. Το εύχρηστο αυτό βιβλιαράκι, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στις 20 Σεπτεμβρίου στα βρετανικά βιβλιοπωλεία, παρουσιάζει εκατό τρόπους για να ζει κανείς καλά χωρίς να ξοδεύει μία ολόκληρη περιουσία.

Πολλές από τις συμβουλές που παρέχουν οι συγγραφείς Τζον και Ιρμα Μάστοου βασίζονται στην κοινή λογική. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να πηγαίνει κανείς στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα παρασυρθεί και θα γεμίσει το καρότσι του με περισσότερα προϊόντα από όσα έχει πραγματικά ανάγκη. Παρομοίως, είναι καλύτερα να αγοράζει αντιψυκτικά το καλοκαίρι, που η τιμή τους είναι χαμηλότερη. Ακολουθούν δεκαπέντε από τις πιο περίεργες συμβουλές που δίνονται στο βιβλίο.


Πως να εξοικονομήσετε χρήματα

1. Βάζετε τα καλσόν στην κατάψυξη το βράδυ για να αντέξουν περισσότερο. Και όταν είναι η ώρα να τα φορέσετε, χρησιμοποιήστε βαμβακερά γάντια για να μην τα σκίσετε.

2. Βάζετε τα κεριά στο ψυγείο για να κάνουν περισσότερη ώρα να καούν.

3. Αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, ξεχάστε τις τσίχλες νικοτίνης και μασήστε κερί μέλισσας.

4. Μην πετάτε στα σκουπίδια τα παλιά σας καπέλα. Αφήνετέ τα στην ταράτσα για τα πουλάκια που θα τα χρησιμοποιήσουν για να στεγάσουν τις φωλιές τους.

5. Κόψτε τα παλιά χαλιά και χρησιμοποιήστε τα ως πατάκια μπροστά στις πόρτες.

6. Χρησιμοποιήστε τις κρεμάστρες των πουκαμίσων σας ως καλαμάκια για το μπάρμπεκιου.

7. Βάλτε φύλλα αλουμινίου πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ για να αντανακλάται η θερμότητα.

8. Μην πετάτε τις παλιές βούρτσες μαλλιών. Χρησιμοποιήστε τις για το καθάρισμα των παπουτσιών σας.

9. Για το καρύκευμα της σαλάτας σας, ανακατέψτε μία κουταλιά ξύδι με μία κουταλιά νερό. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όξινο.

10. Χρησιμοποιήστε την παιδική λοσιόν για το ντεμακιγιάζ σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα κοκτέιλ από λάδι, μαγιονέζα, γιαούρτι, αβγό, τριμμένο αγγούρι και ντομάτα.

11. Το μέλι είναι ιδανικό για την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος μετά το ξύρισμα.

12. Με αλάτι, αλεύρι και νερό μπορείτε να φτιάξετε μία φανταστική κόλλα, ενώ το ασπράδι του αβγού αποδεικνύεται ιδανική κόλλα για τα χαρτιά.

13. Χρησιμοποιήστε τις κάλτσες και τα καλσόν ως στραγγιστήρια.

14. Το αλάτι είναι πολύ αποτελεσματικό ζιζανιοκτόνο.

15. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρουζ με το λιπ-γκλος σας. Μοναδική συμβουλή: χρησιμοποιήστε λίγη ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: